Wkład liniowy mineralizujący
Opis
Mineralizator liniowy (ze względu na ustandaryzowany rozmiar) można podłączyć do praktycznie każdego kuchennego systemu uzdatniania wody. Najczęściej mineralizator stosuje się w przypadku odwróconej osmozy, gdzie membrana oczyszcza wodę do tego stopnia, że niemal w 100% pozbawia jej przewodności (za przewodność odpowiedzialne są głównie sole).
Zmineralizowana woda osmotyczna jest bardziej wartościowa niż niejedna woda butelkowana. Wypijając cztery szklanki takiej wody każdego dnia, jesteśmy w stanie uzupełnić nasze zapotrzebowanie dzienne na minerały z wody. Wkład liniowy mineralizujący dodaje do wody takich minerałów jak wapń, magnez, sód i potas.
Instalacja wkładu liniowego w systemie osmotycznym jest bardzo prosta. W gwint wewnętrzny o średnicy 1/4 cala należy wkręcić kolanko ze złączką na wężyk (może być podłączenie QC lub JACO). Od drugiej strony należy zrobić to samo. Następnie umieszczamy wkład w mocowaniu i podłączamy wężyk wejściowy i wężyk wyjściowy. W złączkę QC wkładamy klips, który uniemożliwia wysunięcie się wężyka. W złączkę JACO zakręcamy nakrętkę ściskającą wężyk.
W przypadku powyższego produktu wysyłamy losowo wkład liniowy mineralizujący o tej samej specyfikacji różnych producentów. Najczęściej będzie to, któryś z poniżej wymienionych odpowiedników.
Odpowiedniki - Aquafilter AIMRO, Top Filter WML2, UST-M L-MIN, FITaqua AC-IL-MIN-FIT, H2OO WMH1, Healthy T33MS, Blue Filters M 120-L
Dane techniczne
Wysokość | 10" |
Średnica | 2" |
Wymiary | 25 x 5 cm |
Złącza | Gwinty wewnętrzne 1/4" |
Materiał filtrujący | Złoże mineralizujące |
Temperatura na wejściu (max) | 40°C |
Żywotność | 6-12 miesięcy |
Serwis | Tylko wymiana wkładów |
Informacje | Konieczność stosowania prefiltracji dla ochrony wkładu |
Przeznaczenie | Filtry osmotyczne |