Producent
Cena
Filtry montowane w kuchni pod zlewozmywakiem zyskują na swojej popularności. Nasz asortyment produktów z tej kategorii obejmuje zarówno urządzenia oparte o system odwróconej osmozy, jak i przepływowe filtry z ultrafiltracją.
Filtr Green Filter FT-Line 87
Filtr kuchenny Green Filter FT-Line 87 mineralizuje wodę oraz wprowadza korektę jej odczynu. Podnoszenie pH odbywa się podczas reakcji z obecnym w wodzie dwutlenkiem węgla.
Filtr Green Filter FT-Line 88
Filtr kuchenny Green Filter FT-Line 88 dzięki zastosowaniu wkładu węglowego ze srebrem nie tylko oczyszcza wodę z chloru (poprawiając jej smak i zapach), ale także eliminuje mikroorganizmy.
Filtr Green Filter FT-Line 85
Filtr kuchenny Green Filter FT-Line 85 zmiękcza wodę przy pomocy żywicy kationitowej, która usuwa jony wapnia i magnezu zastępując je jonami sodu. Filtr zapobiega powstawaniu kamienia kotłowego (osadu).
Filtr Puricom CP-2
Filtr Puricom CP-2 (z dwoma wkładami filtracyjnymi) stosuje się do uzdatniania wody kranowej. Urządzenie podpina się bezpośrednio do baterii umywalkowej. W zestawie wkład piankowy i wkład węglowy.
Filtr Green Filter FT-Line 89
Filtr kuchenny Green Filter FT-Line 89 zawiera żywicę mieszaną, która demineralizuje wodę, zmniejszając jej przewodność do zera. Woda demineralizowana używana jest najczęściej do celów technicznych.
Filtr Green Filter FT-Line 91
Filtr kuchenny Green Filter FT-Line 91 zawiera membranę ultrafiltracyjną, która bardzo dokładnie eliminuje zawiesiny, koloidy, bakterie i wirusy nie pozbawiając przy tym wody minerałów (takich jak wapń czy magnez).
Filtr Puricom CP-3
Filtr Puricom CP-3 (z trzema wkładami filtracyjnymi) stosuje się do uzdatniania wody kranowej. Urządzenie podpina się bezpośrednio do baterii umywalkowej. W zestawie wkład piankowy i dwa wkłady węglowe.
Filtr Green Filter FT-Line PRE
Filtr FT-Line PRE (wersja z dwoma wkładami bez akcesoriów) to urządzenie opierające swoje działanie na wkładzie mechanicznym oraz wkładzie węglowym. Filtr redukuje zanieczyszczenia mechaniczne oraz chlor poprawiając smak i zapach wody.