Zestaw wkładów końcowych Green Filter
Opis
Dwa wkłady (o niespotykanej dotąd w Polsce jakości) Green Filter do filtrów osmotycznych różnych producentów. Wkłady końcowe mają na celu doszlifowanie przefiltrowanej przez membranę osmotyczną wody. Nawet jeżeli filtr RO nie jest w standardzie wyposażony we wkład mineralizujący - bez problemu można go domontować. W taki sposób z odwróconej osmozy RO5 stworzy się system RO6.
Zestaw wkładów końcowych:
- Wkład liniowy węglowy Green Filter - oczyszcza wodę z chloru, poprawia jej barwę, smak i zapach
- Wkład liniowy mineralizujący Green Filter - wzbogaca oczyszczoną wodę w niezbędną dawkę minerałów
Wkłady węglowe Green Filter wypełnione są najwyższej jakości węglem aktywnym z łupin orzechów kokosowych. Węgiel kokosowy cechuje się bardzo wysoką czystością (nie zawiera nawet najdrobniejszych cząsteczek żelaza czy manganu).
Certyfikaty:
Obecność znaku NSF na produkcie bądź na urządzeniach w przemyśle spożywczym oznacza, iż produkt ten został oceniony, przetestowany i certyfikowany przez NSF International i uznany jest jako zgodny z międzynarodowymi standardami przemysłu spożywczego. | |
Certyfikat CE to deklaracja producenta, że wyrób spełnia podstawowe wymagania, właściwych regulacji Prawa Europejskiego w zakresie zdrowia, bezpieczeństwa i ochrony środowiska. | |
Innowacyjne wkłady filtracyjne nowej generacji Green Filter zapewniają najwyższą jakoś filtracji. Wkłady zaprojektowane są w ten sposób, by zapewnić jak najdokładniejszy przepływ wody przez złoże filtracyjne. | |
Najwyższej jakości węgiel aktywny posiadający certyfikat NSF - prawdziwy wskaźnik jakości i zgodności produktu. Węgiel aktywny poprawia smak i zapach wody. |
Wkłady marki Green Filter (importowane z Hiszpanii) zapewniają niskie spadki ciśnienia, wysoką dokładność filtracji, długą żywotność oraz podwyższoną wytrzymałość na wysokie temperatury wody. Są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wkładów dostępnych na rynku od wielu lat.
Dane techniczne
Żywotność | 1 rok |
Przeznaczenie | Standardowe filtry osmotyczne |