Producenci
Promocje
Filtr Cintropur NW 800
Filtr Cintropur NW 800
1 955,00 zł 1 765,00 zł
szt.
Lampa TMA D8-S
Lampa TMA D8-S
2 220,00 zł 1 850,00 zł
szt.
Lampa TMA TM0
Lampa TMA TM0
7 631,00 zł 6 280,00 zł
szt.
Odżelaziacz i odmanganiacz Pentair Proflow Oxy 28
Odżelaziacz i odmanganiacz Pentair Proflow Oxy 28
4 290,00 zł 3 690,00 zł
szt.
Lampa Viqua Sterilight S5Q-PA
Lampa Viqua Sterilight S5Q-PA
1 350,00 zł 1 145,00 zł
Lampa TMA D6-S
Lampa TMA D6-S
2 671,00 zł 2 190,00 zł
szt.
Butelka z trzciny cukrowej Ecoperla Ecobott
Butelka z trzciny cukrowej Ecoperla Ecobott
119,00 zł 99,00 zł
szt.
Automat K-Matic do filtrów Atlas Filtri Hydra
Automat K-Matic do filtrów Atlas Filtri Hydra
1 200,00 zł 999,00 zł
szt.
Lampa TMA D10
Lampa TMA D10
2 359,00 zł 1 940,00 zł
szt.
Lampa TMA D6
Lampa TMA D6
2 012,00 zł 1 680,00 zł
szt.
Produkt dnia
Filtr Puricom CP-2
Filtr Puricom CP-2
265,00 zł
szt.
Lampa Cintropur 4100
Lampa Cintropur 4100
2 129,00 zł
szt.

Odwrócona osmoza Puricom Stella okiem blogerów kulinarnych

9

Odwrócona osmoza w przewodnikach i przepisach kulinarnych? Tak, to możliwe. Wszystko za sprawą znanych w internecie blogerów kulinarnych. Dostali oni szansę przetestowania filtra kuchennego Puricom Stella działającego w oparciu o system odwróconej osmozy. Jakie były ich reakcje i oceny? Zobaczcie sami.

Odwrócona osmoza Puricom Stella idealna do gotowania

Prezentujemy kilka wybranych recenzji jakie udało nam się znaleźć. Okazuje się, że filtr ten idealnie sprawdza się w kuchni. Posiłki i napoje przygotowywane na bazie wody z filtra osmotycznego są smaczne i zdrowe. Oto kilka recenzji odnalezionych na stronach internetowych blogów kulinarnych:

Woda przefiltrowana urządzeniem Puricom Stella wygląda i smakuje fantastycznie! Zupy, sosy, kawa, herbata zyskują niesamowicie na smaku.”

Przefiltrowana woda jest naprawdę smaczna. Wielu producentów wody w butelkach wykorzystuje podobny system filtrowania. Dzięki temu urządzeniu nie będziecie musieli kupować wody w butelkach."

Jesteśmy bardzo zadowoleni z użytkowania filtra. Trudno mi ocenić różnicę w smaku zupy, ale jeżeli chodzi o kawę, której pijemy spore ilości jest ewidentna różnica na korzyść wody z filtra.

Tak wiele obiektywnych opinii blogerów kulinarnych przekonało do zakupu filtra niejednego czytelnika - internautę.

Instalacja i eksploatacja odwróconej osmozy Puricom Stella

Z informacji jakie zamieszczali na swoich blogach znawcy sztuki kulinarnej łatwo wywnioskować można, że montaż filtra Puricom Stella jest prosty i poradzi sobie z nim bez żadnych problemów, każdy domowy majsterkowicz. Do zestawu dołączone są wszystkie niezbędne materiały montażowe (złączki, kształtki, kolanka, klucze). Wystarczy odpowiednia ilość miejsca w szafce pod zlewozmywakiem i można zaczynać procedurę instalacji filtra.

W czasie procesu uzdatniania wody przez filtr odwrócona osmoza Puricom Stella część wody trafia do kanalizacji. Na 1 litr przefiltrowanej wody, 3 litry odprowadzane są jako popłuczyny do kanalizacji. Łatwo policzyć można, że w ciągu miesiąca do odpływu trafia maksymalnie 270 litrów wody. Przy obecnych cenach wody daje to około 3 zł miesięcznie co oszałamiającą kwotą nie jest.

Odwrócona osmoza dużo bardziej wydajna niż dzbanek filtracyjny

Mimo, że różnica w cenie między filtrem osmotycznym a dzbankiem filtracyjnym jest odczuwalna zdecydowanie opłaca się zainwestować. Przede wszystkim odwrócona osmoza oczyszcza wodę zdecydowanie dokładniej niż dzbanek. Do tego daje stały dostęp do czystej wody. W przypadku dzbanków filtracyjnych bardzo często trzeba wymieniać wkłady. Zdarza się nawet, że raz na dwa miesiące a nawet częściej w przypadku mocno zanieczyszczonej wody. W odwróconej osmozie serwis wykonuje się tylko raz w roku.

Pliki (11)

Komentarze do wpisu (9)

12 lutego 2016

Ja piszę zupełnie szczerze i bez żadnego przymusu. Nikt już mnie nie namówi do picia herbaty zaparzonej na nieprzefiltrowanej wodzie. Wcześniej miałem w domu zainstalowany filtr kuchenny FT-Line 3 oraz do tego FT-Line 1 z wkładem zmiękczającym, czyli w sumie 4 wkłady - wkład mechaniczny, wkład węglowy, ultrafiltrację, a na samym końcu wkład zmiękczający. Rozwiązanie się nawet sprawdzało, niestety wkład zmiękczający trzeba było wymieniać co najmniej raz na kwartał. W Warszawie woda jest bardzo twarda, może w innych miastach wkład zmiękczający wytrzymywałby dłużej, niestety w moim przypadku już pod koniec trzeciego miesiąca na herbacie miałem brzydką, oleistą powłokę. Niezbyt estetycznie to wyglądało i też nie najlepiej smakowało. Postanowiłem więc dokonać pewnej inwestycji i obecnie moją wodę filtruje odwrócona osmoza Puricom Stella. Trzy wkłady wymieniałem dotychczas raz, po pół roku użytkowania odwróconej osmozy i to nie dlatego, że było widać jakieś ślady na herbacie, po prostu powinno się dokonywać serwisu raz na pół roku. Jestem bardzo zadowolony z tego urządzenia, polecam wszystkim.

15 lutego 2016

Odwróconą osmozę Puricom Stella mam w domu już niemal rok. Jestem z niej bardzo zadowolona i zadowoleni są z niej wszyscy domownicy. Mam małe dziecko, więc odwrócona osmoza tym bardziej się przydaje. Zdecydowałam się na zakup akurat tego filtra, gdyż zależało mi na produkcie wysokiej jakości, który nie jest produkowany w Chinach. Mam złe doświadczenie z chińskimi produktami stąd decyzja o zakupie akurat Stelli. Decyzję podjęłam w dużej mierze po przeczytaniu sterty niezależnych recenzji blogerek kulinarnych. Wszystkie bardzo pochlebnie opisywały tę odwróconą osmozę. Nie zostało mi nic więcej jak tylko zamontować ją u siebie w kuchni. Bardzo polecam wszystkim.

4 marca 2016

Piszę tę opinię jako posiadacz recenzowanej osmozy od trochę ponad pół roku. Zastanawiam się dlaczego wcześniej nie kupiłem tego filtra. Chyba największa różnica jest w przypadku herbaty. Różnicę widać gołym okiem. Teraz na czystej wodzie nie widać oleistych plam na powierzchni herbaty. Smak jest nie do porównania, więc nie chodzi tylko o same walory estetyczne. Jak już wspomniałem odwrócona osmoza Puricom Stella jest u nas używana nieco ponad pół roku, więc za nami już pierwszy serwis, choć to słowo może się niewłaściwie kojarzyć. Bowiem nie przyjeżdża żaden serwisant, chodzi jedynie o samodzielną wymianę pierwszych 3 wkładów. Po roku, jeśli dobrze kojarzę, wymienia się 4 wkłady, czyli pierwsze 3 oraz ostatni.

6 kwietnia 2016

Widziałam kilka wpisów na blogach dotyczących właśnie tej marki. W artykułach zamieszczone były też zdjęcia kawy lub herbaty zaparzonej bez użycia filtrowanej wody i z zastosowaniem odwróconej osmozy.Różnica była ogromna. Czytałam artykuły, w których użytkownicy przekonują, że zupy i dania gotowane na takiej wodzie smakują o wiele lepiej. Bardzo chciałabym się przekonać, czy to prawda. Na pewno musi coś w tym być, skoro systemy odwróconej osmozy zyskują coraz większą popularność. Urzekły mnie niewielkie rozmiary tego systemu - fajny pomysł, zwłaszcza do niewielkich kuchni.

28 kwietnia 2016

Żona cały czas mówi o tej osmozie. Podobno można dostrzec różnicę w smaku, aromacie potraw i napojów. Czy jest to jednak niezbędne w kuchni? I czy na pewno potem można pić tą wodę bezpośrednio? Niby ten odrzut jest mały, ale jednak istnieje. A może jest jakaś alternatywa dla osmozy? Pijemy dużo wody i fajnie byłoby nie dźwigać tych zgrzewek wody butelkowanej, ale z drugiej strony nie jestem do końca przekonany.

9 maja 2016

Robert, alternatywą dla odwróconej osmozy może być nanofiltracja. Jest to metoda filtracji spotykana w przypadku posiadania jonizatora wody. Nanofiltracja jest mniej dokładna niż odwrócona osmoza, ale bardziej dokładna niż ultrafiltracja. Odrzut wody jest mniejszy niż w przypadku odwróconej osmozy. Sprawdź, może Tobie akurat podejdzie.

23 maja 2016

Nie jest to niezbędne w kuchni, ale tak się składa, że o wiele lepiej potrawy smakują, kawa, herbata... Twoja żona Robert ma rację.

24 maja 2016

Robercie, Twoja żona z pewnością napaliła się na ten filtr do wody po przeczytaniu recenzji blogerek kulinarnych. One jednogłośnie orzekły, że odwrócona osmoza Puricom Stella to kulinarny hit. Jeżeli masz taką możliwość to odwiedź kogoś, kto ma dowolną odwróconą osmozę w domu, weź ze sobą swoją ulubioną herbatę i poproś o zaparzenie tej herbaty na bazie wody z odwróconej osmozy. Gwarantuję zaskakujące doznania.

27 maja 2016

Dużo osób czyta blogi kulinarne, więc jest szansa na to, że większa część naszego społeczeństwa dowie się, co to w ogóle odwrócona osmoza.

7 czerwca 2016

Mnie najbardziej interesuje zjawisko osmozy w przepisach kulinarnych i jestem właśnie na etapie dokształcania się w tym temacie.

7 czerwca 2016

A może ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć na czym niby polega odwrócona osmoza w kuchni?

7 czerwca 2016

Niestety nie wytłumaczę Ci na chłopski rozum na czym polega to zjawisko, ale wiedz, że potrawy gotowane na miękkiej wodzie są o wiele smaczniejsze.

7 czerwca 2016

A ja mam jeszcze inne pytanie: który producent wody stosuje takie właśnie zjawisko?

7 czerwca 2016

Też bardzo chętnie się tego dowiem, bo tak się składa, że nie które wody są okropne w smaku..

Płatności obsługuje
PayU
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl