Membrana Green Filter FT-91
Opis
Membrana Green Filter FT-91 montowana jest jako ostatni i najbardziej dokładny etap filtracji w filtrach kuchennych FT-Line. Filtracja membranowa powinna być zawsze poprzedzona wkładem mechanicznym i węglowym. W przeciwnym razie okres użyteczności membrany mógłby szybko ulec skróceniu.
Zastosowanie ultrafiltracji do uzdatniania wody pozwala na usunięcie zawiesin, związków koloidalnych, wszelkich substancji powodujących mętność i barwę oraz mikroorganizmów, w tym również wirusów. W wyniku ultrafiltracji nie są natomiast usuwane minerały (wapń i magnez).
Certyfikaty:
Obecność znaku NSF na produkcie bądź na urządzeniach w przemyśle spożywczym oznacza, iż produkt ten został oceniony, przetestowany i certyfikowany przez NSF International i uznany jest jako zgodny z międzynarodowymi standardami przemysłu spożywczego. | |
Certyfikat CE to deklaracja producenta, że wyrób spełnia podstawowe wymagania, właściwych regulacji Prawa Europejskiego w zakresie zdrowia, bezpieczeństwa i ochrony środowiska. | |
Innowacyjne wkłady filtracyjne nowej generacji Green Filter FT-Line zapewniają najwyższą jakoś filtracji. Wkłady zaprojektowane są w ten sposób, by zapewnić jak najdokładniejszy przepływ wody przez złoże filtracyjne. |
Filtry FT-Line zapewniają stały dostęp do czystej i świeżej wody, nie wymagają użycia zewnętrznego zbiornika magazynującego przefiltrowaną wodę, uzdatniają wodę kompleksowo, zajmują mało miejsca pod zlewem i są niezwykle proste w eksploatacji.
Dane techniczne
Wysokość | 9,5" |
Średnica | 2,5" |
Materiał filtrujący | Membrana ultrafiltracyjna |
Dokładność filtracji | 0,1 μm |
Wydajność | 2 litry na minutę |
Temperatura na wejściu (max) | 40°C |
Żywotność | 10000 l |
Serwis | Tylko wymiana wkładów |
Informacje | Konieczność stosowania prefiltracji dla ochrony wkładu |
Przeznaczenie | Filtry Green Filter FT-Line |
Agatek
Bardzo dobry filtr, membrana pozostawia minerały w wodzie. Łatwo się wymienia.